Branna’s offer en Elins keuze

Boeken geschreven door Gaby Raaijmakers

Bestel Branna’s offer of Elins keuze Preview Branna’s offer

Over Gaby Raaijmakers

Er was eens, niet zo lang geleden een meisje dat geboren werd op 4 oktober 1985. Het was een milde dag voor oktober en ze werd om half 9 geboren, precies op tijd voor school. Ze groeide op in Eindhoven totdat ze op haar negende met haar ouders Rinus en Betsy verhuisde naar Overpelt, in België.
Daar begon een heel nieuw avontuur bij het verbouwen van het oude hotel uit 1906 tot een bewoonbaar huis en muziekschool. Er was meer dan genoeg ruimte en tijd om inspiratie op te doen en dat was de plek waar Gaby zich echt op het schrijven stortte, door elke dag één tot twee uur te schrijven. Daar kwamen vele romans uit, waaronder zelfs één van 1500 pagina’s. Van opsturen naar uitgevers kwam nooit veel terecht, want tegen de tijd dat er een einde van een boek was, was er alweer een nieuw plan voor het volgende werk, dat toch veel beter zou worden.
Na de middelbare school was het moeilijk om keuzes te maken in de vervolgstudie. Ze deed kort de PABO in Eindhoven en daarna een jaar schrijversvakschool. Daar kwam ze haar huidige vriend, Wouter Bouvy tegen, waarmee ze ging samenwonen in Soest. Vervolgens haalde ze haar propedeuse bij SPH in Utrecht, waarna ze aan Muziekwetenschap aan de universiteit begon. Dat was echter ook niet wat ze zocht en na een tijdje werken op een speeltuin en in een peuterspeelzaal, besloot ze weer terug te gaan naar de PABO, dit keer in Den Bosch.
Die maakte ze af in 3 jaar, waardoor er in die jaren weinig tijd was om te schrijven. Het idee van Yo-Kin-Har Mazumundo zat toen al in haar hoofd, met vele verhalen daarbij. Na de PABO stond Gaby een paar jaar voor de klas. Daarna kwam ze terecht op peuterspeelzaal Pinokkio in Voordorp, Utrecht en ‘t Egeltje in de binnenstad van Utrecht. In die tijd ging ze zich ook toeleggen op het schrijven van korte verhalen en het meedoen aan schrijfwedstrijden. Bij één van die schrijfwedstrijden was de uitgever Zilverbron aanwezig en ze raakten aan de praat over een Mazumundisch verhaal. De uitgevers waren enthousiast en volgens verwachting zal het boek in mei 2014 verkrijgbaar zijn!