Branna’s offer en Elins keuze

Boeken geschreven door Gaby Raaijmakers

Bestel Branna’s offer of Elins keuze Preview Branna’s offer

Branna’s Offer

Mazumundo, officieel Yo-Kin-Har Mazumundo, is een Keizerrijk op het Mundo-continent. Het is verreweg het grootste land op het continent. Met de Wilde Zee in het Westen en de Bloedzee in het Oosten deelt het grenzen met Kahare en T’Pu in het Zuiden en Lunläss en Aeren Ric in het Noorden. Door de lange geschiedenis van oorlogen is de relatie met de buurlanden verre van optimaal te noemen.
De vijf eilanden die bij Yo-Kin-Har Mazumundo horen liggen allemaal in de Mazumundische Baai: Mae Seng, Mae Su, Mae Sol, Mae Yon Su, Mae Sin.

Yo-Kin-Har Mazumundo staat bekend om zijn strakke kastenstelsel en de tien Goden die daarbij horen. Zij waren de basis voor de Mazumundische civilisatie. Er wordt wel eens gesproken over groeperingen die tegen het kastensysteem zijn, maar officieel bestaan deze groeperingen niet.Met zijn enorme Krijgersmacht heeft Mazumundo het grootste leger van het Mundo-continent. De krijgersmacht is ook de reden dat Mazumundo zo groot is geworden; het continent is langzaam overgenomen.

De hoofdstad van Yo-Kin-Har Mazumundo is Yo-To-Mae Tsahinar, Schiereilandstad van de Keizer. De stad is gebouwd in de vorm van een wiel, waarbij het kastenstelsel in zijn puurste vorm tot uiting komt. Met het Keizerlijk paleis in het midden, liggen er omheen de verschillende kwartieren: het Magierskwartier, het kwartier van Adel, het Ambachtskwartier, het Kunstenaarskwartier, Kwartier der Wetenschap en het Dienstkwartier. De Mazihimia hebben geen eigen kwartier maar hebben hun huizen in de dikke stadsmuren die de kwartieren van elkaar scheidden. De boeren leven buiten de stadsmuren, terwijl het van de dieven onbekend is waar zij overdag verblijven.